>Rockenasjonen Norge?

>Norge er en rockenasjon, og Norge er stolt av å være en rockenasjon. Det er liksom utrolig cred. Og credrock troner øverst av alle rockestiler.
Men er det egentlig så tøft med denne rocken?
Er det bare en unnskyldning for ikke å produsere popmusikk, er det så enkelt at vi rett og slett ikke kan bedre? Er det sånn at ved å kamuflere musikk som rock, så trenger man ikke tenke på kvalitetsstempel, ettersom det er cred eller eventuelt hype? Når jeg hører på P3 så lurer jeg faktisk litt på om ikke at det er så enkelt.
På P3 spilles det mye rock, mye credrock. Men er det så himla bra?
Takket være en snever A-liste spilles de samme sangene om igjen og om igjen, og jeg får dermed god mulighet til å filosofere litt rundt disse låtene, og jeg tror helt enkelt at jeg har kommet fram til at det rett og slett er mye, som kategoriseres som rock, som ikke er bra. Det er helt enkelt ikke bra nok, noe er faktisk på grensen til dårlig.
Så hvorfor skal vi måtte lide oss igjennom en masse dårlig musikk bare fordi det mikroskopiske rockemiljøet i Oslo som tror at de vet best, og som får vite at de vet best fordi ingen sier fra til dem at de tar feil, har dårlig smak?
Men nå sier i alle fall jeg fra: Dere tar feil! Dere har blitt lurt opp i stry, alle disse bandene som dere hyper opp: De er ikke bra – de er dårlige! Kanskje det er så enkelt, kanskje det bare er å si fra, så ordner alt seg.
Jeg håper det.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.