>Internett som referanse

>I følge dagens Aftenposten er det fler og fler arbeidsgivere som bruker Internett som referanse når de er i en ansettelsesprosess. Et enkelt søk på nettet er alt som skal til for å finne noe kritikkverdig om kandidaten. Dermed måtte jeg selvfølgelig sporenstreks sjekke mitt eget navn på google. Og hva finner jeg? Min egen blogg, et par linker til UiO, og ikke så mye mer. Glimrende.
Men hva synes man egentlig om å bruke internett som referanse? En ting er å konfrontere den potensielle arbeidsakeren med informasjonen man finner, som rekruteringsfirmaet som ble intervjuet påsto de gjorde, en annen ting er å sjekke opp arbeidssøkeres fortid via Internett og ikke gi dem en mulighet til å forklare seg. La oss håpe at de fleste holder seg fra denslags, dessuten: vil man egentlig jobbe for et firma som går bak ens rygg i utgangspunktet?

Jeg gleder meg til sommeren.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.